Alpinestars

Alpinestars handschoenen

Omdat het beter is voor het alcantara stuur in de Lotus Elise Sprint niet met de blote handen het stuur aan te raken, dan maar ineens de bijpassende Alpinestars handschoenen aangeschaft bij Alltec Seys. Betreft een paar Alpinestars Tech 1-ZX V2 met gele accenten. De grip is alvast niet te vergelijken ten opzichte van rijden met blote handen. Door de speciaal aangebrachte rubber pads aan de binnenkant van Alpinestars handschoenen. Ook is de naad aan de buitenkant zodat je vingers nooit de rand van het stiksel voelen. Dit heb je immers wel bij de goedkopere uitvoeringen.
Tijdens de winter minder last van de koud aanvoelende aluminium pook. In de zomer wel wat verhitte handen als de zon hard straalt, maar niemand is verplicht ze 100% te gaan gebruiken.
In het verleden met de eerste blauwe Lotus had ik blauwe Sparco handschoenen. Deze zijn door de jaren heen (16 jaar) nog steeds goed bruikbaar, maar steken natuurlijk af bij de gele kleur van de auto. Daarom liggen ze ondertussen in een andere wagen voor gebruik in de koude wintermaanden.