Ruitenfolie

Net zoals in mijn eerste Lotus Elise S2 120pk heb ik soms nogal last van de lichten van de achterligger, daarom ruitenfolie of zonnefilm aangebracht. Bovendien is de frontale inkijk met dak erop een stuk minder hierdoor. Het is natuurlijk minder bescherming tegen warmte of zonlicht gezien het op het recht geplaatste polycarbonate achterraam is bevestigd. Dit ondanks de slechts 6% doorlaat.
Ook wel een nadeel is dat bij iets minder klaar weer je bijna niets door het venster meer ziet en alleen kan rijden op de zijspiegels. Natuurlijk bij menig Exige of Evora ook wat beperkingen op dat vlak door bv de compressor of het carbon ’tailgate’.

Mijn eerste Lotus Elise S2 had een glazen achterraam waardoor de plaatsing een stuk eenvoudiger was. Het gewichtsbesparende polycarbonate plastic veert mee en hierdoor een pak meer luchtbellen. Maar toch mezelf een halfuurtje kunnen bezig houden. Vandaag was het ultieme moment dit uit te voeren gezien de zetels gedemonteerd zijn om deze week de harnessbar en bijhorende Schroth-gordels te plaatsen.