Schroth harness

Zoals eerder vermeld ging ik dit jaar nog proberen een set Schroth harness gordels aan te schaffen, echter wegens een promotie sneller dan verwacht tot de aankoop overgegaan. Eerder deze week werd de Harness Bar al geïnstalleerd dus klaar voor de montage.
Om het set te kunnen monteren was alleen nog de demontage van de zetels nodig om aan de montage punten (binnenkant) te kunnen komen. Dit door het lossen van de 4 bouten waarmee de zetel aan de auto is bevestigd. En het demonteren van de gordel. Aan de bestuurderszijde hoef je alleen de gordel sensor uit te trekken. Deze is simpel uit te schakelen door ze niet meer te bevestigen, enige overbrugging is hierin niet nodig.

Waarom?

Reden van de aankoop van het set Schroth gordels is het leuke gevoel bij het rijden die ik ook in mijn 1e Lotus Elise had. Toen nog met een set van Sabelt.
Voor de kleine ritjes zullen de gewone gordels zeker nog gebruikt worden, want geef toe soms moet je ook wat kunnen bewegen. Al is het maar om aan een kruispunt iets voorover te kunnen buigen om aankomend verkeer te kunnen zien. Radio stiller zetten en dergelijke zijn overbodig, gezien ik deze niet heb.

Montage

Monteren van het Schroth harness set doe je best volgens de richtlijnen. Monteer het ijzeren plaatje tegen het Harness. Kijk goed dat je linker en rechter gordel juist monteert, kleine sticker op de aansluiting helpt hierbij (L voor links en R voor rechts mocht je twijfelen). Na het monteren van de onderste onderdelen kunnen de zetels terug in de wagen. Beetje afregelen qua afstand en na een half uurtje ben je klaar voor de weg.

Einde van de week gaan we richting Reims dus is het alvast een leuke test van een paar 100km en een paar uur rijden.