Lotus Elise and Exige 1995-2020: The Complete Story

Boek “Lotus Elise and Exige 1995-2020” van Johnny Tipier gekocht voor zo’n 32€ op Amazon. Je kunt er alle modellen van de Elise en Exige vinden tussen 1995 en 2020. Met uitzondering van de Final Edition modellen gemaakt in 2021 een totaal beeld van de 2 modellen. Het boek “Lotus Elise and Exige 1995-2020” bevat leuke teksten van belangrijke personen, ervaringen op de weg als ook het circuit, met vele detail specificaties en zo’n 390 foto’s.

Vernoemd naar Elisa, de kleindochter van de toenmalige eigenaar van Lotus, Romano Artioli van Bugatti, werd de Lotus Elise gelanceerd op de beurs van Frankfurt in 1995. In de daaropvolgende vijfentwintig jaar heeft het zich niet alleen gevestigd als de belichaming van wat Lotus staat voor, het behoudt een unieke plaats op de internationale sportwagenmarkt. Geen enkele andere fabrikant heeft een auto bedacht die serieus kan wedijveren met de Elise, noch de Exige, in termen van behendigheid op de weg en op het circuit, en het typeert treffend de definitie van een sportwagen.

Dit boek, geschreven in de onnavolgbare stijl van Johnny Tipler, bevat een gedetailleerde evolutie van de Elise en Exige.