Gavox Watch

Gavox Roads Watch 81/130

De Gavox Roads Watch in samenwerking met House of Speed of de Gavox Road Lotus als je wil. Vormt een brug tussen een duikhorloge en toolwatch met veel extra mogelijkheden: tijd, datum, chrono (30 min/12 u), tachymeter én alarm. En daarmee weten de uurwerkkenners meteen dat er achter het mooie Gavox-logo geen automaat tikt maar een quartz-klokje. Het is niet zomaar een uurwerk maar eerder een analoge smartwatch te noemen in de Lotus livery kleuren geel/groen.

Groen:

 • Name: British Racing Green
 • Hex: #004225
 • RGB: (0, 66, 37)
 • CMYK: 1, 0, 0.439, 0.741

Geel:

 • Name: Canary Yellow
 • Hex: #FFEF00
 • RGB: (255, 239, 0)
 • CMYK: 0, 0.062, 1, 0

Bovendien heeft het Ronda-binnenwerk (type 5130D) nog een trucje achter de hand: een zogenaamde rattrapante fantôme of spookachtige fracties van seconden die de chrono tijdelijk kan onderbreken maar ondertussen stiekem laat doortellen, om daarna zijn originele meting verder te zetten. Dit is handig om bepaalde tussen tijden ergens te noteren en op de achtergrond de algemene tijd te laten doorlopen.

Je kunt je afvragen waarom een autohorloge geen tachymeterschaal op de ring heeft, de reden is simpel een vaste tachymeter minder functies zou betekenen. Tevens heb je tijdens het rijden een teller voor uw ogen waar je deze info al precies en sneller kan terugvinden.

Het uurwerk in de Lotus layout is beperkt tot een oplage van 130 stuks. En is samen met Belgian Lotus Importer, House of Speed uit Loncin ontwikkeld.

Gavox Roads Watch Specificaties:

 • Chirurgisch roestvrijstalen kast
 • Saffierkristal
 • Diameter kast : ø 41 mm
 • Diepte kast : 12 mm
 • Kroon
 • Lichtgevende wijzers en wijzerplaat (Superluminova)
 • Draaibare ring 120 stappen (unidirectioneel)
 • Ronda-uurwerk Zwitsers onderdeel
 • Chronograaf 12 uur
 • Tachymeter
 • Datumweergave
 • Alarm 12 uur
 • Chirurgisch roestvrij stalen band
 • Waterbestendig: 10ATM (300 voet)

Dit uurwerk bestelde ik einde maart 2021. Uurwerk was in backorder dus was het even wachten tot begin mei deze terug beschikbaar werd. Ik ontving het uurwerk met nummer 81 samen met de lederen polsband in bijpassende kleuren zodat ik de looks wat kan veranderen afhankelijk van humeur of periode. Het uurwerk wordt geleverd in een mooi houten kistje ter bescherming, waarin zich ook het certificaat en handleiding bevinden.