Carbon Sideskirts

Eind oktober 2020 was er het eerste contact met ELTECH-ITALIA, na wat heen en weer gemail viel de beslissing in juni 2021 om over te gaan tot de aankoop van Carbon Sideskirts voor de Lotus Elise Sprint. Einde juli werden de sideskirts en de airbag stuurcover geleverd. Gelukkig goed verpakt om geen schade te krijgen tijdens het transport. Moet zeggen de stukken zijn van mooie kwaliteit en vertonen geen krasje op de zichtbare zijde. Bovendien zijn de nodige montage blindklinkmoeren M6 meegeleverd.

Verpakt
Uitgepakt

Monteren was een uur na levering gepland, want ik verwachte de stukken al een paar dagen. Gezien ik thuis niet echt de middelen heb, noch de plaats, werd de montage uitgevoerd bij vrienden aan de kust. Daar kon ik gebruik maken van onder meer een goede krik en autobrug van HBM-machines.

Om de Lotus Elise Sprint op de brug te plaatsen was het nodig de auto te verhogen door op houten blokjes te rijden. Op deze manier kon de brug vlotter onder de auto gebracht worden. Deze brug kan met de hand omhoog of omlaag gedaan worden, maar beter is dit uit te voeren door gebruik te maken van een boormachine met laagtoerental en groot koppel. In dit geval een uitvoering van Powerplus POWX1179 boorhamer.

 

 

Voor de montage

De Lotus Elise Sprint konden we na wat balanceren correct over de autobrug plaatsen. Hierna gingen we van start door achteraan 3 bouten te lossen om de sideskirt te monteren en zo uit te lijnen om gaten voor te boren met diameter 3 mm. Vervolgens werden de sideskirts terug gedemonteerd om de voorgeboorde gaten te doorboren met diameter 9 mm. Hier kunnen dan de M6 blindklinkmoeren bevestigd worden. Deze moeten met een blindklikmoertang aangebracht worden. Besteed hier de nodige zorg aan, om de moeren zo goed mogelijk te bevestigen en ervoor te zorgen dat ze mooi recht zijn aangebracht.

Gaten voorgeboord met boor 3mm
Blindklinkmoertang

 

Span alle bouten van M6 mooi aan en gebruik de bijgeleverde carrosserieringen. Controleer dat de sideskirt overal mooi aansluit tegen de auto.  Na de montage voert u best een globale controle uit. Opgelet dat u niet te hard aanspant zodat u de bouten niet door de sideskirt drukt.

 

Na de montage
1e zijkant gemonteerd