Velgen onderhoud

Wash and shine

Wassen van de velgen

Elke wash and shine actie gaat gepaard met het wassen van de velgen. Zoals steeds was ik de wagens met regenwater via het 2 emmer systeem. Voornamelijk worden de velgen gewassen met PH-neutrale shampoo, echter gebeurt het ook dat de velgen iets vervuilder zijn en maak ik gebruik van Angelwax Bilberry.
Eerst de velgen goed afspuiten met tuinslang of hogedruk. Dan de Angelwax verdeeld spuiten op de vochtige velgen en het product even zijn werk laten doen. U kan wanneer gewenst nu het product afspuiten. Maar als echte liefhebber wrijf ik het product verder in met borstel en washandschoen. Afwerken doe ik met de tuinslang (bij de Mercedes AMG en  Lotus Elise Sprint 220) of hogedruk (bij de Suzuki Jimny).

 

Angelwax Bilberry
Angelwax Bilberry

 

Afwerking van de velgen

Een 2-tal keer per jaar worden de velgen extra onderhanden genomen. Dit om de winter te doorstaan en als de winter is doorstaan is mijn principe.
De velgen krijgen een extra coating om te weerstaan aan de natuurelementen. Zout krijgen de velgen van Lotus Elise Sprint 220 natuurlijk niet te zien. De Suzuki Jimny en Mercedes AMG krijgen als daily natuurlijk meer van de elementen zoals regen en zout te verduren dan de Lotus Elise Sprint 220.
Als coating gebruik ik de Gyeon Q2Can Coat, deze breng je aan op een microvezel doek en je wrijft de droge velgen in. Ik wrijf nog even na met een extra microfiber doek. Nu ben je 6 maanden gerust. Breng de coating aan wanneer het boven de 15°C is en breng niet aan in direct zonlicht.

 

Gyeon Q2Can Coat
Gyeon Q2Can Coat