Motor

Fout P06DA00

Fout P06DA00 werd ontdekt bij het uitlezen de boordcomputer. Fout heeft te maken met het aansturen van een ventiel van de oliepomp.

Dit bij het preventief onderzoek of ik de wagen zou aanpassen naar:

  • meer vermogen
  • pops & bangs
  • optimalisatie DCT versnellingsbak

De fout is geen drama en ziet met niet als fout maar als storing, de lokale dealer adviseerde ook deze foutcode gewoon te negeren. Dit omdat de fout eigenlijk geen kwaad kan voor de wagen. Echter gezien de wagen nog onder garantie valt, en ik liever geen fouten of storingen heb op mijn wagens toch maar beslist de werken die best prijzig zijn te laten uitvoeren. Dealer schat 1 dag werk en kosten rond de 700€.  Of we na herstel nog de aanpassing zullen doen valt nog te bezien. De AMG A45 W176 is met zijn 381pk niet echt een trage auto, maar gezien ik gevoelig ben voor wat meer speels geluid bestaat de kans wel dat ik later toch doorzet naar een upgrade.

Herstel heeft toch een 4-tal werkdagen geduurd, stukken waren niet binnen en bij montage heeft de technieker bij de karterplaat nog lekken vastgesteld. Het was onmiddellijk duidelijk dat dit is gekomen door de demontage. Dit bevestigde ik dat er zeker vooraf geen olie lekken. Dit alles hebben ze mooi op hun kosten vernieuwd.