Naar de keuring met de AMG, project van 5 maand

Naar de keuring gaan met de AMG werd een project van 5 maand.

Eind 2022 ging ik naar de keuring met de AMG. Dit verliep goed, tot ze de onderkant inspecteerden. Blijkbaar had de vorige eigenaar uit Duitsland er een H&R vering onder geplaatst. Bij de keuring vorig jaar werd dit niet vastgesteld, maar toch begonnen ze moeilijk te doen. Is dit origineel, zijn er documenten, … Gezien ik niet op de hoogte was van deze aanpassing van de vorige eigenaar waren er uiteraard geen documenten aanwezig. Resultaat een groene kaart van beperkte periode.

Na wat rondbellen en uitzoeken in contact gekomen met Heinz Performance zij zijn dealer van H&R en konden de documenten verzorgen van de veren. Alsook de uitlijning uitvoeren. Half maart werd de wagen terug aangeboden bij de keuring waarbij het opmeten van de uitlijning niet eens aan te pas kwam. De wagen was te laag en werd direct afgekeurd.

Blijkbaar was de hoogte van 9cm ook niet oke en moet het minstens 11cm zijn. Gevolg is dat ik de vering ‘mag’ laten aanpassen naar originele afstelling of een regelbare kit plaatsen en binnen de  14 dagen terug naar de keuring moet. De 11cm heeft 2cm tolerantie en moet altijd gemeten worden naar vaste delen. Spoilers, bumpers, … tellen hierin niet mee.

Bovenstaand resulteerde in een rode kaart. Dan maar beslist om de wagen op originele vering te plaatsen en niet te kiezen voor een regelbare kit, leek me de beste en goedkoopste oplossing. Wagen bij de dealer binnen gebracht en 4-tal weken moeten wachten tot de correcte vering geleverd werd. Wagen werd terug uitgelijnd met de nieuwe vering. Gelukkig direct na de rode kaart onmiddellijk een afspraak gemaakt voor herkeuring want blijkbaar zijn een paar weken wachttijd geen uitzondering. Twee weken na alle ‘herstelwerk’ kon ik de wagen terug aanbieden in de keuring. Hier werd de uitlijning nagezien en was de wagen bijna terug afgekeurd omdat deze uitlijning buiten tolerantie was. Keurder heeft gelukkig wat opzoekwerk gedaan en vastgesteld dat voor de AMG-versie andere toleranties gelden. Resultaat een groen kaart en terug rijklaar tot eind 2023.

Voordeel van deze rompslomp is dat er in 5 maand (ondertussen begin mei) maar zo’n goede 100km is bijgekomen op de teller.