Larini Manifold en cat

Na heel wat nadenken toch beslist een Larini Manifold en cat aan te kopen.

Deze week -18 mei 2023-  een koffie gaan drinken met mijn vaste dealer Thierry Verhiest. Dit na het bezoekje aan de start van de rondrit te Ieper. Ik had een paar weken terug al gevraagd aan Thierry naar de mogelijkheden om een Larini Manifold en Katalysator te plaatsen. Terugdenkend aan de aanpassing die ik deed aan mijn eerste Elise begin de jaren 2000 gaf dit een veel vlottere gasrespons.
Ook tijdens de maandelijkse Lotus Drivers Meeting al gesproken met wat klanten van Thierry die deze aanpassing al gedaan hadden, deze waren hier heel tevreden over. De wagen zou terug vlotter rijden, wat beter klinken en paar pk’s winst hebben.
De montage blijkt toch wel wat werk te zijn gezien het een 99% plug and play is, er moet een stukje uit het subframe gefreesd worden zodat de Manifold niet trilt tegen het aluminium.
Ook is het door de warmteontwikkeling aangeraden om het Manifold te wikkelen in hitte werende wrap. Een extra hitte schild is tevens aangeraden.

Nu is het nog wat wachten tot er een setje binnenkomt en kan geplaatst worden, ergens in de komende maand (juni 2023)